Friday, February 11, 2011

007



Awesome.

Mana lah Mak Lijah nak sangka dapat datang ke sini. Masa winter plak tu. Gigil...

Lawatan ke sini telah menyedarkan bahawa Mak Lijah dah ditipu bulat-bulat selama ini oleh propaganda Amarika... Ceh.. Tipah tertipu sungguh!

Dulu memang Mak Lijah ingat Moscow ni sebuah pekan yang sepi. No cars, gloomy, cold, boring, dark, no people on the road... dan macam-macam lagi lah yg tak best tentang nya.

Rupa-rupanya... Waaaaa....leeehhhh.....!!! Except for the temperature, yang lain semuanya opposite. The city was extremely busy...busy...busy...!!! Plenty of cars e-ve-ry-where.. I repeat.. e-ve-ry-where... And they were all faassssttt... and furious.... Seriau betul dengan cara diorang drive. Pandu laju-laju.. and then break suddenly.. Hey..!!!! Lomah jantung den... There are six lanes on each side. So if you want to cross to the other side, you have to walk across 12 lanes. So how are you going to do that? Lupakanlah...

Bangunan-bangunan di sana pun canggih-canggih belaka. Not only were they huge.. the architecture were just superb. Sungguh...! Hotel-hotelnya besar-besar belaka. They would probably have 1,000 rooms. Kalau nak bergerak from the ballroom to the restaurant, kenalah berjalan dekat 2 km kut, sebab rasa berjalan sangat jauh dan lama... Tu dia...

Jadi selama ni, Mak Lijah memanglah termakan dengan propaganda depa tu. Cisss...

Apa-apapun, pengalaman Mak Lijah ke Moscow was so amazing. Amat berharga sekali. Lupakanlah cerita 007 yang banyak memesongkan tu..

6 comments:

  1. Assalamualaikum;

    Mak Lijah,

    Ceritalah lagi fasal perjalananan Mak Lijah.

    ReplyDelete
  2. ..eh bahru mak lijah tau ko..tompek dio org lagi cantik kalau dibandingkan dengan amerika. bangunannya semuo klasik dan monarik...tu bolum poei kak Prague atau austria lagi....tengok jambatan kat sungai danube tu...pendek kato tompekx kat eropah timur nie mmg cantik dnegan bangunan lamoxnyo...

    ReplyDelete
  3. best gile .. saye tak penah g luar negare,, sedihh,, =(
    im new n hoping u can follow me back,, thanks a lot!!
    http://buatduitorangmalaysia.blogspot.com/
    its not bout money,, its mine!


    -and i do hope kalau ade yang free tu, visit n follow kalau nak,, tinggalkan jejak,, insyaallah follow kalau nampak,,, terima kasih sgt2!

    ReplyDelete
  4. luar biase.. sungguh di indah... dimane ini ???

    ReplyDelete